06-03-2014

Nederlandse drone producent introduceert

revolutionair toestelvoor Nederlandse markt

BACK TO NEWS ROOM

06-03-2014

Nederlandse drone producent introduceert revolutionair toestel voor Nederlandse markt

Den Haag, 10 maart 2014 – Nederlandse drone producent Aerialtronics heeft vandaag haar revolutionair multifunctionele heli genaamd Altura Zenith gepresenteerd. Het innovatieve systeem van Aerialtronics onderscheid zich van bestaande drones door haar veelzijdige platform, dat het gebruik voor vele verschillende toepassingen mogelijk maakt zonder grote aanpassingen te hoeven doen. Aerialtronics verwacht dat het gebruiksgemak van haar nieuwe systeem vele bedrijven zal stimuleren om hun inspectie-, onderhouds- en beveiligingsmethoden te herzien.

Onbemande luchtvaartsystemen (UAS), in de volksmond beter bekend als drones, worden de afgelopen jaren volop ingezet voor niet-militaire doeleinden zoals fotografie, inspectie of beveiliging. Het voordeel van UAS is, dat ze doorgaans tijdrovende werkzaamheden zoals windmolen of infrastructuur inspectie, zowel veiliger als sneller kunnen uitvoeren, waarmee het bedrijfsleven miljoenen euro’s kan besparen.

Aerialtronics CEO Lucas van Oostrum legt uit: “Wat wij met onze Altura Zenith bieden is een onnavolgbaar veelzijdig platform wat gebruikt kan worden voor een grote variëteit aan toepassingen. Daar waar gebruikers vroeger uren moesten sleutelen om hun UAS geschikt te krijgen voor een andere toepassing, is een wisseling van toepassing met ons systeem slechts een kwestie van een paar minuten. De Altura Zenith biedt geavanceerde technologie in een strakke, compacte en eenvoudig bestuurbare heli.”

Volgens de producent hoeven mensen zich zeker geen zorgen te maken over de populariteit van drones. Van Oostrum: “Elk product kan op een negatieve manier worden gebruikt, dus ook drones. Maar het is naïef om te denken dat de negatieve externaliteiten van drones, niet door middel van andere technologieën kunnen worden veroorzaakt. Surveillance bijvoorbeeld kan ook prima met reguliere helikopters of cctv camera’s. Het zou erg zonde zijn om alle innovatieve ontwikkelingen te weren omdat er mogelijk misschien slecht mee kan worden gedaan. Ons doel is om bedrijven te ondersteunen bij hun bestaande activiteiten en werkzaamheden, door een veilig en efficiëntere oplossing te bieden.

Back to the news room